Strompriser.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Billig el - Sammenlign og find den billigste strøm

Leder du efter de billigste elpriser? Brug vores sammenligning herunder til at få et overblik over elselskabernes priser, så du kan finde ud af, hvor el er billigst på Strompriser.dk.

El til børnspris + 10 øre

4.6/5

FlexEl

2.4/5

NemEl

3.9/5

Sådan rangerer vi på Strompriser.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Dette gælder kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser eller tilbud. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Brug en sammenligning til at finde de billigste elpriser

Når det drejer sig om at finde den billigste el på markedet, kan Strompriser.dk spille en afgørende rolle. Vi hjælper dig nemlig med at finde billig el på et til tider uoverskueligt elmarked. I Danmark og resten af verden, er vores daglige rutiner meget afhængige af strømforbruget, og at navigere i junglen af elpriser kan for mange være forvirrende.

Det er let at associere billig el med vores daglige vaner: tv-tid, mobilopladning, opbevaring af mad i køleskabet, og endda vores trofaste internetrouter trækker konstant strøm. Men hvordan sikrer du dig den billigste strøm? Her på siden kan du dykke ned i detaljerne om, hvordan du opnår billigere strøm og de nøglefaktorer, der kan hjælpe dig med at spare på din elregning.

Forståelse af din nuværende elregning

Før du kaster dig ud i at finde en ny og billigere elaftale, er det vigtigt at have en forståelse af din nuværende situation. Din elregning er nemlig opdelt i flere komponenter: elprisen, nettariffer, afgifter og moms.

Selvom kun en del af disse udgifter er direkte påvirket af valget af elselskab, kan en grundig forståelse af disse omkostninger guide dig til, hvor du potentielt kan spare.

Hvordan finder du billig el?

Når du leder efter den billigste strøm, er der en række ting du bør overveje. Vi har samlet de fem vigtigste steder, hvor du kan sætte ind for at få billigere el. 

  1. Sammenlign elpriser og aftaler: Start med at undersøge markedet for at finde de mest attraktive tilbud på strøm. På Strompriser.dk tilbyder vi en brugervenlig sammenligning, der hjælper dig med at sammenligne aktuelle elpriser og aftaler fra forskellige elselskaber, baseret på dit forbrug og dine præferencer.
  2. Fast vs. variabel elpris: Overvej, hvilken type prisstruktur der passer bedst til dine forbrugsvaner og præferencer. En fast elpris giver forudsigelighed og beskyttelse mod prisstigninger, mens en variabel elpris giver dig mulighed for at udnytte markedets svingninger til din fordel.
  3. Læs det med småt: Gode tilbud kan have skjulte vilkår og betingelser. Vær opmærksom på introduktionstilbud, bindingsperioder og eventuelle ekstra gebyrer, som kan påvirke den samlede pris over tid.
  4. Hold øje med elmarkedets udvikling: Elpriser er dynamiske og påvirkes af mange faktorer, herunder vejret, politiske beslutninger og det generelle marked. Ved at holde dig opdateret kan du træffe et informeret beslutning og potentielt skifte til en billigere elaftale, når muligheden byder sig.
  5. Overvej dit forbrug: At reducere dit samlede energiforbrug er en sikker måde at mindske din elregning på. Derfor kan det godt være det værd, at investere i energieffektive apparater, bedre isolering og smarte forbrugsvaner som alle bidrager til lavere omkostninger og en lavere elregning. 

Er den billigste el altid den bedste på lang sigt?

At blive lokket af billige tilbud på strøm og potentielle store besparelser på elregningen er forståeligt. Alligevel er det essentielt at træde varsomt, før du lader dig friste og skifter elselskab. Som det gamle ordsprog lyder: “Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det oftest også det.”

Når et elselskab annoncerer markante besparelser på 20-30 % på din elregning, bør du være skeptisk. De har kun indflydelse på omkring 55 % af din samlede elregning, da afgifter, moms, og transportomkostninger altid vil være en del af regningen, uafhængigt af hvilket elselskab du benytter.

Derfor bør du tænke over, om et tilbud om billig strøm kun gælder i kort tid eller om det også er fordelagtigt på længere sigt.

Introduktionstilbud på el

Vær ekstra opmærksom, når du søger efter en billigere elaftale, og støder på introduktionstilbud. Disse kan være tillokkende, men det er afgørende at undersøge vilkårene nøje før et skifte. Inkluderer tilbuddet en lang opsigelsesperiode eller ekstra gebyrer?

Det er også vigtigt at vurdere, om det fordelagtige tilbud på en elaftale indeholder en fast eller variabel elpris.

En grundig gennemlæsning af aftalen kan sikre, at du træffer den bedste beslutning angående billig el. Tal og betingelser kan være forvirrende, så vær opmærksom før du skifter til en aftale, der måske ikke er bedre end din eksisterende.

På Strompriser.dk er vi her for at assistere dig med at finde det billigste elselskab og sammenligne elpriser, så du kan træffe den mest fordelagtige beslutning for din el-løsning. Ved at sammenligne elpriser kan du identificere, hvilken udbyder der tilbyder den billigste strøm.

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Hvilken el-aftale er billigst?

Men hvem tilbyder så den billigste el? Det kommer an på dine præferencer. Elselskaber tilbyder valg mellem faste og variable priser. En fast elpris giver stabilitet over en aftalt periode, mens en variabel elaftale indebærer svingende priser, hvor du potentielt kan påvirke din samlede kWh-pris ved at forbruge strøm i billigere perioder.

Typisk vil en variabel elaftale være den billigste på lang sigt, men den er også afhængig af markedsudviklingen.

På Strompriser.dk har vi samlet en oversigt over de elselskaber, der aktuelt tilbyder de mest fordelagtige elpriser, så du nemt kan identificere, hvor du kan opnå de største besparelser.

Se hvem der tilbyder billig el lige nu

Elpriserne ændrer sig konstant, derfor er det vigtigt regelmæssigt at opdatere sig på, hvilke udbydere der tilbyder de billigste el priser. Vi har sammensat en liste over elselskaber, som ofte tilbyder den mest fordelagtige strøm over tid:

  • Gasel | Billig el → fra 2,49 kr. pr. kWh
  • Nettopower | Billig el → fra 2,53 kr. pr. kWh
  • OK | Billig el → fra 2,52 kr. pr. kWh
  • Energi Fyn | Billig el → fra 2,57 kr. pr. kWh
  • NRGi | Billig el → fra 2,61 kr. pr. kWh
  • AURA | Billig el → fra 2,62 kr. pr. kWh
  • Norlys | Billig el → fra 2,65 kr. pr. kWh
  • Energidrift | Billig el → fra 2,75 kr. pr. kWh
  • iWatt | Billig el → fra 2,79 kr. pr. kWh
  • Edison | Billig el → fra 2,75 kr. pr. kWh

 

Listen er sidst opdateret i marts 2024 og baserer sig på det billigste tilbud på Strompriser.dk ved et årligt forbrug på 2.000 kWh. Priserne gælder for Vestdanmark. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden sidste opdatering, og at de varierer mellem Øst- og Vestdanmark.

Opdag nemt og hurtigt den billigste el på markedet med Strompriser.dk’s hjælp. Selvom det kan virke som en udfordrende opgave at navigere i det ofte komplekse elmarked, er vi her for at gøre det nemmere for dig. Vores platform er designet til at tilbyde dig en enkel sammenligning af de forskellige elpriser, så du hurtigt kan bestemme, hvilket elselskab der passer bedst til dine behov.

Er dine nuværende elpriser for høje, kan du sende din elregning til os. Vi gennemgår den grundigt og stræber efter at finde en mere fordelagtig el-aftale for dig.

Hvordan bestiller man el?

I Danmark er det dit valg, hvilket af de cirka 45 danske elselskaber, der skal levere strøm til din bolig. Du finder udvalget af danske elselskaber øverst på denne side. Når du har valgt det elselskab, der bedst matcher dine behov, klikker du simpelthen på “Bestil el” på deres hjemmeside.

Når du har fundet det rette elselskab med den mest fordelagtige elpris, er det blot et spørgsmål om at kontakte dem. På denne side kan du klikke på “Gå til udbyder”, hvorefter du ledes direkte til elselskabets hjemmeside. Herefter udfylder du deres formular, og de tager sig af resten.

Det er gratis at skifte elselskab i Danmark, men det er en god idé at tjekke din nuværende kontrakt for eventuelle bindingsperioder, som højst kan vare i 6 måneder.

Hvis du flytter til en ny bolig og dermed skal skifte elselskab, er det vigtigt at informere dit nuværende elselskab om flytningen.

 

Hvornår er strøm billigst?

Elpriserne varierer time for time baseret på udbud og efterspørgsel, og det kan derfor være en god idé at holde øje med, hvornår strømmen er billigst i løbet af dagen. Strømmen er typisk dyrere, når mange forbruger den samtidigt. Omvendt kan du opnå billig el, når færre mennesker bruger strøm, da belastningen på elnettet er mindre, hvilket sænker prisen.

De billigste elpriser finder du oftest om formiddagen og om natten. For at udnytte de billigste tider kræver det en variabel elaftale, som afregnes time for time. Du kan få et overblik over elprisernes fordeling i løbet af døgnet i den følgende graf:

Elpriserne påvirkes af udbud og efterspørgsel, og vores forbrug har direkte indflydelse på prisen på den strøm, vi køber. Typisk er elpriserne højere om vinteren, når forbruget stiger på grund af behovet for belysning og indendørs aktiviteter. Om sommeren, med længere dagslys og varmere vejr, falder forbruget, hvilket kan føre til lavere elpriser.

Vind og vejr påvirker elprisen

Vejret spiller også en rolle i elproduktionen og dermed prissætningen. Mere vind betyder højere produktion fra vindmøller, hvilket kan sænke elprisen på grund af øget udbud.

 

Afgifter bidrager til vedvarende energi

Afgifter på el, såsom PSO-afgiften, finansierer udviklingen af vedvarende energikilder. Selvom disse afgifter udgør en del af din elregning, bidrager de til en grønnere fremtid.

 

Selvom du vælger en leverandør med billig strøm, vil din regning stadig inkludere disse afgifter, da de er fastsat af staten og ikke påvirkes af elselskabet. 

FAQ

At skifte elselskab er enkelt og kan ofte gøres online via elselskabets hjemmeside. På Strompriser.dk/Strømpriser kan du finde en guide til, hvordan du nemt skifter elselskab.

Ikke nødvendigvis. Det er vigtigt at tage hensyn til alle aspekter af elaftalen, herunder prisstrukturen, vilkårene og elselskabets kundeservice, før du træffer en beslutning.

Ja, uanset om du bor i et hus eller en lejlighed, har du ret til at vælge dit eget elselskab. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, om din nuværende aftale har en bindingsperiode eller andre specifikke vilkår.

Elpriser kan variere gennem året, primært på grund af ændringer i efterspørgsel og tilbud. For eksempel kan priserne stige i vintermånederne, hvor forbruget generelt er højere. Omvendt vil du få billig el i sommermånederne, hvor efterspørgslen er lavere.

Strompriser.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Strompriser.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.

Hent Elberegner app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
  • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
  • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
  • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
  • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab, elafgift og PSO-afgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for Aarhus (vest for Storebælt) og København (øst for Storebælt).
  • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved enkelte elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.