Strompriser.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Sammenlign elpriser på din adresse

Sammenlign elpriser og find det bedste eltilbud blandt mere end 30 forskellige aftaler. Det er nemt at skifte elselskab, og det tager under 2 minutter at skifte til en billigere elpris.

b.family+

4.2/5

Vest
2,15 kr. kWh

Øst

2,31 kr. kWh

OK El Spotpris

4.2/5

Vest
2,21 kr. kWh

Øst
2,36 kr. kWh

NemEl

3.9/5

Vest
2,16 kr. kWh

Øst
2,31 kr. kWh

Sådan rangerer vi på Strompriser.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Dette gælder kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser eller tilbud. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Vær opmærksom når du laver elpriser sammenligning

At finde den mest fordelagtige elaftale kan være en udfordring i det brogede landskab af elselskaber. En løsning for at sikre sig en konkurrencedygtig pris per kWh, er at foretage en grundig sammenligning af elpriser.

“Markedet for el kan være en jungle at finde rundt i. Vores råd er at starte med at sammenligne elpriser for at få et klart overblik. Dette skridt kan være afgørende for at identificere, hvor de mest attraktive el tilbud findes” – siger Morten Jørgensen, én af områdeteksperterne på Strompriser.dk.

Du kan udforske mere om, hvordan du opsnuser de mest attraktive el tilbud og hvilke faktorer, du bør have særligt fokus på, på denne side.

sammenlign-elpriser

Hvordan sammenligner man elpriser?

Processen med at sammenligne strømpriser kan virke som en mundfuld, men vi har forsøgt at gøre det nemmere for dig.

På Strømpriser.dk har vi gjort det let og hurtigt at sammenligne elpriser. Vi præsenterer dig for en overskuelig el priser oversigt her på siden, hvor du hurtigt kan få et overblik over dine muligheder.

For de mest præcise resultater i vores el sammenligning, anbefales det at indtaste din adresse i vores beregner. Ud fra din adresse estimerer vi dit årlige elforbrug, som vi anvender til at finde de mest fordelagtige elselskab priser for dig.

Din elpris afhænger af din elaftale

Din elpris varierer i henhold til din el-aftale, da elselskaber typisk tilbyder forskellige priser afhængigt af den valgte aftale.

Prisen pr. kWh afhænger af din specifikke elaftale. Når du vælger en elaftale, står du over for to muligheder. Du kan enten låse prisen fast eller vælge en variabel pris pr. kWh.

Hvis du vælger en fast pris, vil din elpris forblive uændret i hele aftaleperioden, uanset eventuelle udsving i markedsprisen. Dette giver forudsigelighed og stabilitet i din økonomi og på din elregning, men kan også betyde, at du går glip af mulige besparelser, hvis markedsprisen falder.

På den anden side, hvis du vælger den variable løsning, vil din elpris svinge og følge de daglige elpriser time for time. Dette betyder, at du sparer penge, når prisen er lav, men betaler mere, når den er højere. De faktorer, der påvirker disse strømpriser, er detaljeret beskrevet i afsnittet “Hvad har indflydelse på prisen på el?”, som du kan læse lidt længere nede på siden.

En variabel elaftale er typisk billigst over tid

Hvis du kan affinde dig med at der kan være udsving i elprisen og din økonomi, så vil den billigste løsning over tid, være at vælge en variabel elaftale. En variabel elpris giver dig mulighed for at planlægge dig til en billigere elregning, hvor du kan spare penge ved at placere dit elforbrug på de tidspunkter, hvor elprisen er lav. 

Sammenlign de bedste elpriser

Herunder har vi samlet en oversigt over hvem der har de 10 bedste elpriser lige nu. Priserne tager udgangspunkt i variable elaftaler, et forbrug på 2.000 kWh og priser i Vestdanmark. Bemærk, at priserne kan variere, og at de er forskellige i Øst- og Vestdanmark.

 • Gasel – priser fra 2,49 kr. pr. kWh
 • OK – priser fra 2,52 kr. pr. kWh
 • Nettopower – priser fra 2,53 kr. pr. kWh
 • Energi Fyn – priser fra 2,57 kr. pr. kWh
 • Velkommen – priser fra 2,59 kr. pr. kWh
 • NRGi – priser fra 2,61 kr. pr. kWh
 • Modstrøm – priser fra 2,71 kr. pr. kWh
 • AURA – priser fra 2,62 kr. pr. kWh
 • Kärnfull Energi – priser fra 2,68 kr. pr. kWh
 • Vest Energi – priser fra 2,98 kr. pr. kWh
 • Energi+ – priser fra 2,96 kr. pr. kWh
 • Go’ Energi – priser fra 2,53 kr. pr. kWh
 • Norlys – priser fra 2,65 kr. pr. kWh

Betaler det sig at sammenligne elpriser?

Absolut. Den intense konkurrence mellem elselskaberne kan betyde store prisvariationer, hvilket gør det umagen værd at sammenligne el.

“Kompleksiteten i markedet kan virke afskrækkende, men diversiteten i tilbuddene er faktisk til forbrugerens fordel” – forklarer Morten Jørgensen fra Strompriser.dk. 

En grundig elpris sammenligning kan være nøglen til at afkode markedet og sikre sig den mest fordelagtige aftale. 

Potentielle besparelser ved at sammenligne priser på el

Det er vanskeligt at fastsætte en specifik besparelse, da det afhænger af din nuværende aftale og størrelsen på dit elforbrug. Vi har dog udarbejdet et eksempel baseret på den højeste og laveste pris fundet blandt udbyderne på Strompriser.dk, som illustrerer potentialet for besparelser ved at sammenligne elpriser.

Værd at overveje når du leder efter de bedste elpriser

Under din jagt på de mest fordelagtige elpriser selskaber, er der nogle vigtige aspekter at tage hensyn til:

 1. Kend dit forbrug: En forståelse for dit eget elforbrug er essentielt for at finde den rette aftale.
 2. Fast eller variabel pris: Overvej om en fast pris eller en variabel pris passer bedst til dit forbrug og dine vaner.
 3. Personlige præferencer: Overvej eventuelle specifikke ønsker til din elaftale, som f.eks. grøn energi eller betalingsvilkår.

Vær også opmærksom på introtilbud, bindingsperioder og ekstra gebyrer, som kan påvirke den samlede pris på din elaftale. 

Kan man få eltilbud?

Du vil kunne finde en række elselskaber, som tilbyder forskellige former for eltilbud. Dette kan enten være i form af et introduktionstilbud, hvor prisen er lav i en kortere periode, hvorefter du overgår til en højere og dyrere elpris. Du vil også kunne finde elpriser, hvor du samtidig med at du skifter, kan få en form for rabat eller gavekort.

Herunder har vi samlet nogle af de bedste elpriser med tilbud: 

 • NRGi – Time med variabel elpris – Tilbud: Gavekort på 500 kr. til Plantorama 
 • OK el – Grøn OK flex med variabel elpris – Tilbud: Velkomstrabat på 1.000 kr. 
 • Velkommen – Grøn El med variabel elpris – Tilbud: Velkomstgave – JBL EarPods (værdi: 599 kr.)
 
Bemærk, at tilbuddene er senest opdateret den 21/3-2024, og kan være udløbet, da listen sidst blev opdateret.

Top 5 bedste elpriser ifølge Strompriser.dk

Her er en hurtig oversigt over de fem bedste tilbud, som giver dig mulighed for let at sammenligne priser på el:

 1. Gasel: fra 2,49 kr. pr. kWh
 2. Nettopower: fra 2,53 kr. pr. kWh
 3. OK: fra 2,52 kr. pr. kWh
 4. Energi Fyn: fra 2,57 kr. pr. kWh
 5. Velkommen: fra 2,59 kr. pr. kWh

Disse priser er baseret på et årligt forbrug på 2.000 kWh og gælder for Vestdanmark. Bemærk, at priserne kan have ændret sig, siden listen er blevet opdateret. 

Sådan rangerer vi på Strompriser.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Dette gælder kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser eller tilbud. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Er du træt af høje elregninger?
Find det billigste elselskab her

Kundeerfaringer med de nævnte elselskaber

At skifte elselskab kan føles som et stort skridt. For at hjælpe dig på vej har vi indsamlet kundeudtalelser fra Trustpilot for de omtalte elselskaber herover: 

Det siger kunderne om Gasel og deres elpriser 

 • Er meget tilfreds med Gasel, mener det er èn af de billigste eludbyder hvad el og gas angår. Kan godt lide måden med betaling, nogle måneder er dyre (efterår og vinter) sommer og forår er “billige”. – Janne 
 • Gasel kan anbefales på det varmeste. De har en fantastisk kundeservice og leverede grøn strøm. Deres app. er et fund, for dem som dagligt ønsker at følge med i forbrug og dagspriser. – Jette
 •  

Det siger kunderne om Nettopower og deres elpriser

 • Kort og hurtig svar fra en rigtig dygtig medarbejder. Bedste elpriser, enkelt og uden ABO pris. Tjek. – Claudia 
 • Jeg kontaktede netto power, for at snakke om mine regninger, samt mine muligheder for, hvad jeg kunne gøre for at betalingen blev så nem og overskuelig for mig. Medarbejderen ved navn Phillip, var rigtig flink, og besvarede alle mine spørgsmål, og gav mig den nødvendige hjælp som jeg havde brug for. Stor ros til ham og resten af nettopower. – Luai 
 •  

Det siger kunderne om OK og deres elpriser

 • Sælgeren Peter Torp jeg snakkede med da vi købte jeres produkt var god til at vejlede os og gjorde et godt stykke arbejde. – Niels 
 • Ok har altid super god service med masser kunde fordele. Med deres brugervenlige app og gode priser. Kan Ok særdeles anbefales. – Asharf
 •  

Der siger kunderne om Energi Fyn og deres elpriser 

 • Skiftet til Energi Fyn foregik planmæssigt , så mine oplevelser har indtil nu været helt i top. – Jørgen 
 • Jeg har prøvet andre – men det her er det der virker bedst. Jeg vil her fremhæve,jeres hjemmeside den er bare super – let og ligetil. – Per 
 •  

Der siger kunderne om Velkommen og deres elpriser 

 • Hele æren går til Viktor ( kundeservice ), for at være en stor hjælp til at løse mit problem. Han var så hjælpsom og venlig og vidste, hvad han talte om. En ægte professionel. Tusind tak for al din hjælp Viktor. En velfortjent 5 stjerne. – Luke
 • Fik en dygtig medarbejder i tale, han klarede hurtigt at regulere forbruget, da det var sat meget højt. – Sussie 

Kan jeg påvirke min elpris?

Visse dele af din elpris, såsom den rå elpris, spottillæg og abonnementsgebyrer, kan du påvirke gennem valget af elaftale. Ved at være opmærksom på disse, når du sammenligner elpriser, kan du potentielt reducere din elregning. Men det er også vigtigt at være opmærksom på, at andre poster på elregningen ikke kan påvirkes, selvom du laver en elpriser sammenligning – dette omfatter afgifter, moms og transport af strømmen.

Elpriser afhænger af geografisk placering

I Danmark varierer elpriserne mellem Øst- og Vestdanmark, primært på grund af forskelle i forbindelserne til nabolande. Selvom prisforskellene ofte er minimale, kan de have betydning for din endelige elpris. 

Find de mest attraktive elpriser 2024 i dit område ved at bruge vores oversigt og se, hvordan du nemt kan skifte til en mere fordelagtig elaftale, hvis du finder en bedre pris.

Hvad påvirker elpriserne? 

Elprisen bliver påvirket af flere faktorer, der En væsentlig bidragsyder til denne usikkerhed er den betydelige afhængighed af vind- og vejrforhold i strømproduktionen.

Fem væsentlige faktorer, der påvirker elprisen:

 • CO2- og brændselspriser: Disse priser har en direkte indvirkning på elprisen. Et marked med lavere priser på CO2 og brændsel har tendens til at føre til lavere elpriser.

 • Mængden af vand og nedbør: Vandressourcer, især i lande som Sverige og Norge, bidrager betydeligt til den samlede strømforsyning. Ændringer i vandmængderne i disse landes floder kan markant påvirke den tilgængelige strømproduktion og dermed elpriserne.

 • Strømbehov: Udbud og efterspørgsel spiller en afgørende rolle i elprisdannelse. Overskud af strøm kan presse priserne nedad, mens høj efterspørgsel kan øge dem.

 • Vindmængde: Danmark er et førende land inden for vindkraftproduktion. Dog er denne form for energi sårbar over for vejrforholdene. Stillestående vind eller kraftige vinde kan påvirke tilgængeligheden af vindkraft og dermed elprisen.

 • Temperatur: Årstidens skifte og temperaturvariationer har også en betydelig indflydelse. Vintermåneder med øget behov for elvarme og længere mørke timer kan føre til højere efterspørgsel og dermed højere elpriser.

Disse faktorer kombineres for at skabe det dynamiske prislandskab for elektricitet, hvilket gør prissvingninger og prognoser til udfordrende opgaver

FAQ

Hvordan sammenligner jeg elpriser? Når du sammenligner elpriser, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dit elforbrug og dine behov og præferencer. Dit forbrug vil nemlig have indflydelse på, hvilket elselskab der vil være det billigste for dig. Derfor er det vigtigt, at du bruger et sammenligningsværktøj – som vores – der tager højde for størrelsen på elforbruget.

Din elpris består af forskellige poster, som betales til forskellige aktører. Cirka 12% af den ‘rå elpris’ udgør din samlede elregning. Derudover kommer en lang række andre afgifter, som betales til staten, abonnement til netselskabet, transport af el og moms.

Strompriser.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Strompriser.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.

Hent Elberegner app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
 • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
 • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
 • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
 • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab, elafgift og PSO-afgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for Aarhus (vest for Storebælt) og København (øst for Storebælt).
 • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved enkelte elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.