Strompriser.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Elpriser time for time – Følg timepris på el live

For at nedbringe din elregning anbefales det, at du, hvis din elaftale tillader det, udnytter timeprisen på el ved at vælge en variabel elpris. På denne side kan du følge elprisen nu og selv beslutte, om du ønsker at se timepriser på el inklusive omkostninger til transport og afgifter.

 

Hvad er elprisen lige nu?

Du kan se dagens aktuelle elpriser herunder. Grafen giver dig mulighed for at se både den nuværende elpris og fremtidige priser, såsom elprisen for i morgen, samt at gå tilbage og se tidligere elpriser på timeniveau.

 

Se graf over elpriser i dag

Vores graf over elpriser giver dig et hurtigt og detaljeret overblik over elpriserne time for time, så du kan planlægge dit elforbrug og potentielt spare på din næste elregning. 

Hold øje med dine elpriser

Vidste du at du kan holde øje med elpriserne kvit og frit via Elberegner app’en?

Med app’en kan du

 • Koble din egen elmåler
 • Optimere dit elforbrug løbende
 • Følge nuværende og tidligere elpriser

Hold øje med dine elpriser

Vidste du at du kan holde øje med elpriserne kvit og frit via Elberegner app’en?

Med app’en kan du

 • Koble din egen elmåler
 • Optimere dit elforbrug løbende
 • Følge nuværende og tidligere elpriser

Du har penge tilgode

De fleste vil kunne spare penge ved at skifte elselskab, men er uvidende om, hvor hurtigt og nemt det er at skifte.

Sådan gør du

 1. Sammenlign de tilgængelige elselskaber på vores side
 2. Tilmeld dig din nye elaftale ved elselskabet – så klarer de resten.

Hvad koster el lige nu? 

Ved at overvåge elpriserne time for time kan du nemt se, hvornår på dagen strømmen er billigst og planlægge dit forbrug derefter. Vores graf øverst på siden giver dig et live-indblik i elpriserne, inklusive afgifter og transport, baseret på din adresse. Ønsker du ikke at opgive din adresse, kan du alternativt vælge dit netselskab manuelt fra dropdown-menuen.

Musen over grafens søjler afslører sammensætningen af elprisen – herunder transport, afgifter, og tariffer – time for time. Alle priser præsenteres med moms inkluderet.

Forstå vores elpris graf

Vores mission med vores elpris graf, er at give et brugervenligt billede af dagens elpriser, som hjælper dig med at afkode de forskellige faktorer, og giver dig muligheden for at planlægge dit forbrug efter de laveste timepriser. Sådan kan du spare på din elregning ved at tilpasse dit forbrug til de billigste tider. 

Grafen med energi timepriser, giver dig et hurtigt overblik over:

 • Elprisen lige nu 
 • Dagens billigste time 
 • Dagens dyreste time 
 • Gennemsnitsprisen på el for dagen 


Sådan er elpriserne sammensat

Sammensætning af pris på el time for time Pris pr. kWh Procentandel Betales til
Rå elpris*
1,19 kr.
54,67%
Dit elselskab
Nettarif
0,43 kr.
19,86%
Netselskab
Transmissionnet- og systemtarif
0,11 kr.
5,12%
Energinet
Elafgift
0,76 kr.
0,37%
Staten
Moms
0,43 kr.
20%
Staten

Samlet elpris inkl. moms 

2,94 kr.

100%

Dit elselskab fakturerer dig på vegne af overstående

Kilde: Egne beregninger med afsæt i tal fra Bolius.dk. Bemærk, at nettariffen er et gennemsnit blandt netselskaber i tidsrummet kl. 13 – 14.

*Den rå elpris er vejledende, og vil svinge afhængig af aftale.

Husk, der kan være stor forskel på elselskabernes priser, selvom du har en variabel elpris. Derfor er det altid en god idé at undersøge elmarkedet og sammenligne elpriserne blandt forskellige udbydere.

Elselskaber og timepriser

De fleste elselskaber tilbyder timeafregning på el, hvilket kan påvirke din elregning positivt. Du bør dog være opmærksom på betingelserne hos det enkelte elselskab, da nogle selskaber tilbyder varierende priser, som fastsættes kvartalsvis, og ikke nødvendigvis gør det muligt at nyde godt af timeafregning.

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de elselskaber der tilbyder timepriser på el. 

 • Elpriser time for time Gasel 
 • Elpriser time for time Velkommen
 • Elpriser time for time Norlys
 • Elpriser time for time Nettopower
 • Elpriser timeafregning NRGi
 • Elpriser time for time OK
 • Elpriser time for time EnergiFyn
 • Elpriser time for time Energi+
 • Elpriser time for time Modstrøm

Det er nemt at skifte elselskab, og du kan se vores simple guide til hvordan lige her. 

Spar penge ved at følge el time for time 

Når du overvåger elpriserne i realtid, udstyrer du dig selv med viden, der kan føre til betydelige besparelser på elregningen. At vælge at forbruge strøm, når prisen per kilowatt-time er lavest, kan sænke din elregning markant over tid.

 

Følg elpriser nu og planlæg for besparelser

Brug vores graf til at analysere dagens elpriser. Undersøg dagens elpriser og forbered dig på morgendagens – vores live graf giver dig en aktuel og fremadskuende prisoversigt, som du kan bruge til at planlægge dit elforbrug. Det er en simpel måde at sikre, at du bruger strøm, når det er billigst.

Med adgang til historiske elpriser kan du se mønstre i prisændringer og planlægge dit forbrug derefter. Se de laveste og højeste priser i løbet af dagen og brug denne information til at flytte strømforbrug til de billigste timer. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om time elpriser

Ordet “kvartal” stammer fra latin og betegner en fjerdedel af et år, hvilket svarer til en periode på tre måneder. I forbindelse med elaftaler betyder en kvartalsaftale, at din elpris er fastsat for en periode på tre måneder. Efter denne periode fastsættes en ny pris for det efterfølgende kvartal.

Generelt kan det over tid være billigere at vælge en variabel pris på el frem for at låse sin elpris fast. Hvis du derimod tror, at priserne vil stige, eller hvis du foretrækker sikkerheden i et fast budget, hvor du betaler den samme pris pr. kWh over en aftalt periode, kan det være fornuftigt at låse din elpris.

Strompriser.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Strompriser.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.

Hent Elberegner app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
 • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
 • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
 • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
 • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab, elafgift og PSO-afgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for Aarhus (vest for Storebælt) og København (øst for Storebælt).
 • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved enkelte elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.