Strompriser.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Elselskaber i Danmark - Sammenlign el udbydere her

Få indsigt i udvalgte, danske elselskaber og spar penge på din elregning ved at skifte til en billig el-leverandør, der passer til dine behov.

El til børnspris + 10 øre

4.2/5

OK El Spotpris

4.2/5

NemEl

3.9/5

Sådan rangerer vi på Strompriser.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Dette gælder kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser eller tilbud. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Når man skal vælge mellem de mange elselskaber i Danmark, er der flere vigtige faktorer at overveje, herunder elselskabernes priser, miljøvenlighed, kundeservice og ekstra fordele. 

I Danmark har elmarkedet været frit siden 2003, hvilket betyder at du har frit valg af elselskab. En anden fordel er, at du som elkunde ikke er stavnsbundet til en bestemt leverandør i dit lokalområde. Du kan nemlig vælge mellem alle tilgængelige elselskaber i Danmark uanset din adresse.

Hvad er et elselskab?

Elselskaber, også kendt som en eludbyder eller et energiselskab, er virksomheder, der distribuerer og sælger elektricitet til både private og erhvervskunder. Fra dit elselskab modtager du din elregning, som dækker omkostningerne for forbrugt af strøm. 

Hvad er et netselskab – og hvordan forholder det sig til din eludbyder?

Dit netselskab ejer og vedligeholder de kabler og infrastruktur, der transporterer strømmen til din bolig. Selvom det er dit elselskab, der opkræver betaling for selve elektriciteten, inkluderer din elregning også omkostninger til transport af strømmen, som betales til netselskabet. 

Dette betyder, at selvom du køber din strøm fra et elselskab, er det netselskabet, der sørger for leverancen til din bolig. Dette skel mellem elselskaber og netselskaber kan virke forvirrende, men en simpel måde at forstå det på er, at strøm selskabet fakturerer strømmen, man bruger, mens netselskabet sørger for den fysiske infrastruktur, der muliggør denne leverance. 

Sådan vælger du det rigtige elselskab for dig 

At navigere i markedet af el selskaber og energiudbydere kræver indsigt i dine egne behov og præferencer. Derfor kan det være en god idé, at overveje disse fem ting, når du skal finde et nyt elselskab: 

  1. Dit elforbrug: Størrelsen på dit elforbrug spiller en afgørende rolle
  2. Dine ønsker om grøn energi: Hos de fleste elselskaber, er det muligt at tilvælge grøn eller klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder
  3. Prissætning på produktet: Leder du efter det billigste elselskab, eller vil du hellere have et elselskab med et godt omdømme?
  4. Hvilket kundeserviceniveau forventer du?: Det kan være en god idé, at undersøge elselskabernes omdømme på nettet. F.eks. via brancheundersøgelser eller ved at tjekke deres Trustpilot-score.
  5. Ekstra fordele: Nogle elselskaber tilbyder rabatter, f.eks. på services eller produkter, som måske kunne give mening for dig.

Elleverandører i Danmark konkurrerer på flere fronter, herunder pris og kvaliteten af deres kundeservice, og mange tilbyder specifikke produkter rettet mod bæredygtighed og grøn energi.

Nogle fokuserer på at producere elektricitet fra vedvarende energikilder som vind og sol, mens andre køber el på engrosmarkedet for at distribuere til deres kunder. Disse selskaber er underlagt reguleringer og standarder, der sikrer miljøbeskyttelse og bæredygtighed. Du finder en oversigt over elselskaber, der tilbyder grøn strøm her

Sammenlign elselskaber og deres priser

Det er altid klogt at sammenligne forskellige elselskaber, inden du beslutter dig for at skifte elleverandør. Ved at sætte de forskellige tilbud op mod hinanden får du et klart billede af, hvad markedet har at byde på, og det bliver lettere for dig at identificere den mest fordelagtige og billigste elaftale til dine behov.

Herunder finder du en oversigt over el leverandører og deres priser. Dette vil give dig en hurtig og overskuelig måde at sammenligne de forskellige tilbud på:

  • Gasel – fra 2,49 kr. pr. kWh
  • Nettopower – fra 2,53 kr. pr. kWh
  • OK – fra 2,52 kr. pr. kWh
  • EnergiFyn – fra 2,57 kr. pr. kWh
  • Velkommen – fra 2,59 kr. pr. kWh
  • NRGi – fra 2,61 kr. pr. kWh
  • Go’ Energi – fra 2,53 kr. pr. kWh
  • AURA – fra 2,62 kr. pr. kWh
  • Norlys – fra 2,65 kr. pr. kWh
  • Kärnfull Energi – fra 2,68 kr. pr. kWh
  • Modstrøm – fra 2,71 kr. pr. kWh

Listen er ajourført sidste gang i marts 2024 og baserer sig på et årligt forbrug på 2.000 kWh, med priser gældende for Vestdanmark. Bemærk venligst, at priserne muligvis har ændret sig siden sidste opdatering, og at der kan forekomme regionale prisforskelle mellem Øst- og Vestdanmark.

Vær opmærksom når du sammenligner elselskaber 

Når du står for at vælge mellem forskellige elselskaber i Danmark, er det vigtigt at gå detaljerne nærmere efter i sømmene. Markedet for el-leverandører er præget af skarp konkurrence, hvor hver enkelt udbyder forsøger at positionere sig som det mest attraktive valg. Men det er vigtigt at kigge ud over de umiddelbare lokketilbud for at finde den elaftale, der bedst matcher dine behov og forbrug.

Her er nogle vigtige faktorer, du bør have for øje, når du sammenligner energiselskaber:

Introtilbud fra elselskaber

Vær opmærksom på, om det elselskab, du overvejer, lokker med et introduktionstilbud. Disse tilbud kan være særdeles fordelagtige i en begrænset periode, hvor visse gebyrer, som f.eks. spottillæg og abonnementsomkostninger, kan være sat på pause. Dog er det essentielt at holde sig for øje, at når tilbudsperioden udløber, vil du automatisk blive overført til selskabets standardtarif, som ofte vil være dyrere.

Bindingsperiode hos el-selskaber

Tjek også, om der er en bindingsperiode på din nuværende eller potentielt nye elaftale. En bindingsperiode indebærer, at du er forpligtet til at forblive hos det pågældende energiselskab i en bestemt periode, hvilket begrænser din fleksibilitet til at skifte elleverandør.

Yderligere gebyrer og tillæg

Endelig bør du også kaste et grundigt blik på eventuelle yderligere gebyrer eller tillæg, som el-leverandøren måtte opkræve. Det kan variere fra abonnementsgebyrer, betalinger for grøn energi til månedlige afregninger, som alle påvirker den pris, du betaler pr. kWh.

En detaljeret sammenligning af elselskaber kan kræve lidt ekstra indsats, men det kan i sidste ende spare dig for både penge og besvær. Ved at være opmærksom på disse faktorer kan du sikre dig, at du træffer det bedste valg for dig og din husstand blandt de mange energiselskaber i Danmark.

Hvor mange elselskaber er der i Danmark?

Elmarkedet i Danmark er meget konkurrencepræget, hvilket afspejles i det store antal elselskaber, der opererer. Der findes omkring 40 forskellige elselskaber i Danmark, og med det udvalg har danske forbrugere en bred vifte af valgmuligheder, når det kommer til at vælge en leverandør af el. 

Konkurrencen sikrer ikke kun en variation af elpriser og tjenester, men også muligheden for at vælge elselskaber, der matcher individuelle præferencer, hvad angår grøn energi, kundeservice og fleksible betalingsløsninger. 

De største elselskaber i Danmark

Blandt de mange aktører på det danske elmarked skiller nogle elselskaber sig ud ved deres størrelse og markedsandel – herunder Andel Energi, som er det største elselskab i Danmark. 

Ud over Andel Energi findes der en række andre store elselskaber, som hver især bidrager til den samlede energiforsyning i Danmark. Disse inkluderer blandt andet NRGi, OK el og Energi Fyn. 

Hvorfor har elselskaberne ikke de samme priser?

Du undrer dig måske over, hvorfor elselskaberne ikke har de samme priser på el aftaler.

Grunden til at elselskaberne ikke har de samme priser, er fordi, de opererer i et konkurrencepræget marked, hvor de tilbyder forskellige produkter og tjenester med forskellige priser og betingelser. Priserne kan også variere på grund af faktorer som for eksempel produktionsomkostninger, distribution, geografisk placering, efterspørgsel og udbud på markedet.

Nogle elselskaber har også forskellige priser for forskellige kundegrupper, såsom private forbrugere, små virksomheder og store industrikunder. Dette skyldes ofte forskelle i energiforbrug, fakturering og kundeservicebehov.

Det er vigtigt at bemærke, at elselskaberne er underlagt regulering og lovgivning, som kan påvirke deres priser og tjenester. Derudover kan der også være forskelle i selskabernes forretningsmodeller og strategier, som kan påvirke deres priser.

Det er altid en god idé at undersøge og sammenligne priser og betingelser fra forskellige elselskaber, før du træffer en beslutning om at skifte elselskab eller indgå en ny kontrakt.

Kan det betale sig at sammenligne elselskaber?

Ja, det kan godt betale sig at sammenligne forskellige elselskaber og deres priser og betingelser, når du vælger en ny leverandør eller overvejer at skifte til en anden strøm leverandør.

Ved at sammenligne forskellige elselskaber, kan du finde en leverandør, der kan give dig en bedre pris og/eller mere tilfredsstillende vilkår og betingelser.

Mange elselskaber tilbyder forskellige pakker og priser, og ved at sammenligne disse kan du finde den bedste aftale for dit behov. Det er også vigtigt at huske på, at priserne og betingelserne kan variere afhængigt af, hvor i landet du bor og din boligs karakteristika.

Derudover kan sammenligning af elselskaber også hjælpe dig med at finde en el leverandør, der er mere miljøvenlig, og som investerer i vedvarende energikilder.

Sammenligning af elselskaber kan være en tidskrævende proces, men det kan være en god investering af tid for at sikre, at du får den bedste pris og service, og at du vælger den mest miljøvenlige og bæredygtige leverandør til dit elforbrug.

4 trin – Sådan skifter du elselskab

Hvis du gerne vil skifte elselskab, er det nemt og hurtigt at gøre. Før du skifter, er det dog en god idé at undersøge og sammenligne priser og tilbud fra flere forskellige elselskaber, så du får den bedste løsning til dine behov. Når du har fundet det elselskab, du gerne vil skifte til, er der her fire trin, som vi vil anbefale dig at følge:

  1. Tjek din nuværende el aftale
    Før du skifter elselskab, skal du tjekke din nuværende aftale godt igennem for at sikre dig, at du ikke bryder kontrakter og dermed ender med at få en bøde. Hvis du er i tvivl om din nuværende aftale, kan du kontakte dit elselskab og bede dem om hjælp.
  1. Vælg dit nye elselskab
    Når du har undersøgt og sammenlignet priser og tilbud fra nogle forskellige elselskaber, skal du vælge det elselskab, som du ønsker at skifte til. Du kan tilmelde dig på elselskabets hjemmeside eller kontakte deres kundeservice, så de kan hjælpe dig med at oprette en ny aftale.
  1. Ny leverandør overtagelse
    Når tilmeldingen til dit nye elselskab er gået igennem, vil din nye leverandør overtage leveringen af din elektricitet. Det betyder, at dit gamle elselskab vil sende en slutfaktura, og du vil herefter modtage kommende elregninger fra dit nye elselskab.
  1. Betaling af slutfaktura
    Har du en slutfaktura fra dit gamle elselskab, skal du sørge for at få denne betalt, så du ikke kommer i restance. Har du spørgsmål til regningen, kan du kontakte dit gamle elselskab og bede dem om hjælp.

Det er vigtigt at huske på, at det er gratis at skifte elselskab, og at skiftet ikke vil påvirke under overgangen. Det kan tage et par uger, inden skiftet er gået igennem, men processen er nem og hurtig, og det kan ofte spare dig for en del penge på den lange bane, hvis du sørger for at lave din research ordentligt.

Er der forskel på elselskaber i Jylland og på Sjælland?

Selvom det kan lyde mærkeligt, at din elregning afhænger af, hvor i landet du befinder dig, så er der faktisk forskel på elselskaber i Jylland og på Sjælland.

I Jylland og på Fyn får du ofte billigere el, end du gør på Sjælland og de andre danske øer. Prisforskellen er dog ikke så stor, at du behøver at flytte for at få en billigere elregning. Prisen er nemlig ikke særlig meget højere.

Derudover skal du også være opmærksom på, at det kun er en del af beløbet på din elregning, som går direkte til dit elselskab. Udover det du betaler til dit elselskab for strøm, går resten til transport af strøm til net selskabet og faste elafgifter til staten. Det er derfor prisen på dit el abonnement og prisen på el i dit område, der kan variere mellem el udbydere. Alt andet ligger låst fast af den danske lovgivning.

Find de bedste el udbydere i Danmark

Det kan være en udfordring at finde det bedste elselskab i Danmark. Dog er der nogle ting, som du kan have med i dine overvejelser for at gøre det lettere.

  1. Prissammenligning
    For det første er det vigtigt at sammenligne priser og vilkår fra forskellige elselskaber, så du kan finde den bedste aftale, som matcher dine behov.
    Vær altid opmærksom på eventuelle skjulte gebyrer og afgifter, og sørg for at sammenligningerne er identiske ift. samme mængde el og lignende
  1. Miljø strategi
    Ønsker du at være miljøbevidst, kan du overveje at vælge et elselskab, der tilbyder grøn energi fra vedvarende kilder som eksempelvis sol, vind eller vandkraft. Du kan også undersøge, om elselskabet har en bæredygtighedsstrategi og har for øje at reducere deres miljøpåvirkning.
  1. Kontakt
    Det er vigtigt at have en strøm udbyder, der er let at komme i kontakt med i tilfælde af spørgsmål eller hvis du har bekymringer. Du kan læse andre kunders anmeldelser for at få en ide om, hvordan elselskabets kundeservice er.
  1. Fordele
    Sidst men ikke mindst kan du overveje eventuelle fordele, som elselskabet tilbyder. Nogle el udbydere tilbyder for eksempel rabatter på andre tjenester og produkter, når du vælger dem som leverandør af el.
    Ved at have ovenstående in mente kan du finde det bedste elselskab, der passer til dine behov og dit budget. Husk at undersøge grundigt og sammenligne flere elselskaber, før du tager en endelig beslutning.

Navne på alle elselskaber 

Der findes efterhånden mange strømselskaber i Danmark, og det kan derfor også være svært at navigere rundt i alle el-leverandørerne. Herunder har vi samlet en liste over navne på aktive danske elselskaber. 

Liste over eludbydere som er aktive

  • Andel Energi
  • AURA Energi
  • b.energy
  • Bornholms Energi og Forsyning
  • Clever
  • Edison
  • Energi Fyn
  • Energi Viborg
  • Energi+
  • Energidrift
  • Energiselskabet Elg
  • Energy NordicEWII
  • Forskel El
  • Forsyning Helsingør
  • Forsyningen
  • Gasel
  • go’energi
  • Greenbow
  • Grøn Elforsyning
  • Jysk Energi
  • Kärnfull Energi
  • Lokal Energi
  • Looad
  • Modstrøm
  • nef Fonden
  • Nettopower
  • Nordisk Energi
  • Norlys
  • NRGI
  • OK
  • Power4U
  • Preasy
  • Samstrøm
  • SEF Energi
  • SK Energi
  • Strømlinet
  • Strømtid
  • Velkommen
  • Verdo
  • VestEnergi
  • Vestforsyningen
  • Vesthimmerlands El-Forsyning
  • Vindstød
  • Ø/strøm

FAQ

For at sikre, at du vælger et pålideligt elselskab, er det en god idé at konsultere anmeldelser på Trustpilot, hvor både nuværende og tidligere kunder deler deres erfaringer med forskellige udbydere.

Det danske marked rummer i øjeblikket cirka 45 elselskaber, men da nye spillere løbende træder ind på markedet, er det forventeligt, at dette tal vil stige. På FindEnergi kan du få et overblik over de mest anerkendte energiselskaber i Danmark.

De fleste elselskaber har i dag udviklet en app til deres kunder. Det gør det nemt at holde øje med strømforbruget og hvornår strømprisen er lav i løbet af dagen. Det gælder blandt andet nedenstående selskaber: 

NRGI, Gasel, OK El, Norlys og mange flere. 

Er du usikker på, hvilket elselskab du i øjeblikket er tilknyttet, kan du finde denne information på din seneste elregning, hvor både elselskabets navn og din nuværende elaftale er angivet.

Er du træt af høje elregninger?
Find de billigste elselskab her

Find et elselskab i dit område

elselskaber-kolding
Elselskaber i Kolding
Elselskaber i Aalborg
elselskaber-horsens
Elselskaber i Horsens
Elselskaber i København
elselskaber-esbjerg
Elselskaber i Esbjerg
elselskaber-sjaellaend
Elselskaber i Køge
elselskaber-odense
Elselskaber i Odense
elselskaber-soenderjylland
Elselskaber i Randers
elselskaber-fyn
Elselskaber i Silkeborg
elselskaber-vestjylland
Elselskaber i Viborg
elselskaber-odense
Elselskaber i Odense
elselskaber-soenderjylland
Elselskaber i Randers

Strompriser.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Strompriser.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.

Hent Elberegner app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Dette er en overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Prisen lige nu

-
80,5 kr.
-
80,5 kr.
-
80,5 kr.

Prisopdatering

Bemærk venligst, at priserne opdateres en gang månedligt – derfor skal de anses som vejledende, da:
 
  • Priserne tager udgangspunkt i elselskabernes seneste måneds kWh-gennemsnitspriser.
  • Der er forskellige elnetområder i Danmark, og priserne afhænger dermed af områderne. Gennemsnitsprisen per kWh i dit elnetområde kan derfor være lavere eller højere, end hvad der fremgår her på siden.
  • Flere elselskaber i Danmark har forskellige strømpakker – vi tager altid udgangspunkt i de pakker, der har den laveste pris.
  • Nogle elselskaber meddeler ikke selv estimerede omkostninger for udgifter for elnetsselskab, elafgift og PSO-afgift, hvorfor vi tager udgangspunkt i elpris.dk’s prisestimater for Aarhus (vest for Storebælt) og København (øst for Storebælt).
  • Dit forbrug kan have betydning for din gennemsnitlige kWh-pris.
 

Ved enkelte elselskaber har vi udregnet den gennemsnitlige kWh-pris ud fra et forbrug på 4000 kWh om året. Det er det årlige gennemsnitlige forbrug for en familie med to børn i hus på 150 m2.